Mă numesc ,,Covid 19”, prefer școlile și instituțiile de cultură…

0
688

De mai bine de un an auzim zilnic formulele ,,spală-te des pe mâini”, ,,păstrează distanța”, ,,poartă mască”. Într-o perioadă în care un ,,virus perfid” ajunge să ne sperie, în așa fel, încât am devenit extrem de ascultători, mulți dintre noi. Panicați, am ajuns să respectăm cu conștiinciozitate aceste recomandări. O conștiinciozitate, dusă uneori la extrem.

Eu, de exemplu, ajunsesem să mă igenizez atât de des încât pielea de pe mâini a avut de suferit. Ba mai mult, la intrare aveam un covor impregnat cu o substanță dezinfectantă, ca să nu aducem virusul în locuință. Devenisem oarecum paranoică din acest punct de vedere.

La debutul pandemiei, nebunia dezinfectării a cuprins instituțiile statului, magazinele și mijloacele de transport în comun. Peste tot se găsea acea substanță, de ,,origini” uneori necunoscute, care distrugea pur și simplu pielea după utilizare.

Dacă la început se exagera, cu aceste măsuri, acum e ,,relax total”. Ieri spre exemplu, la un magazin din centrul orașului, am pus cumpărăturile pe o bandă, care era de a dreptul ,,jegoasă”, iar vânzătoarea, și așa mult prea obosită, a pus mâna pe un coș de gunoi căzut apoi a revenit și a atins produsele pe care le cumpărasem, fără să se igenizeze.

La intrarea într-un alt supermarket, în zona unde ar trebui să existe soluție pentru dezinfectat, aceasta ,,lipsea cu desăvârșire” și am pățit asta nu doar odată. Deși, în magazinul respectiv ni se sugerează ,,la microfon”,  să ne igenizam la intrare. Întrebarea e cu ce, că ,,bate vântul” prin zonă.

Alte locuri, unde există șanse mari de a ne infecta, sunt mijloacele de transport în comun. Dacă la început de pandemie am văzut cum se curățau temeinic vagoanele și cum ne era recomandat să păstrăm câte un scaun liber între călători, acum se stă  ca într-o ,,cutie de conservă”. Nu că, majoritatea tramvaielor din oraș, ar fi altceva, decât niște ,, conserve pe șine”.  Cel puțin la orele de vârf, nu ai unde să arunci un ac, iar scaunele sunt mizerabile în majoritatea vagoanelor, ca să nu mai vorbim de faptul că, mulți dintre călători nu poartă corect masca obligatorie. 

Și atunci mă întreb, retoric bineînțeles, ce rost are să închizi scoli, restaurante, instituții de cultură, dar să fie plin de oameni în magazine și tramvaie? Locuri în care, oamenii nu  păstrează nici o regulă de igienă și distanțare. Închidem unități de cultură și restaurante, unde de bine de rău, se păstrează normele de igienă și distanțare. De asemenea, închidem școli pentru ca virusul să nu se răspândească, dar în magazine și mijloacele de transport nu există nici o regulă.

Ciudat virus mai e și ăsta, că preferă doar locurile unde se mănâncă bine și culmea e și extrem de educat, deoarece ,,bântuie” doar prin școli, teatre și alte instituții de cultură.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.