România produce mai mulți cartofi decât consumă, iar pentru prima dată în ultimii ani, avem o alocare bugetară de 15 milioane de lei sprijin direct către producătorii de cartofi.

Singurul element care ne lipsește din acest peisaj erau depozitele de cartofi, iar pe acest aspect am venit cu un program prin care vom finanța în Planul Național Strategic viitor cu 50 de milioane de euro înființarea de depozite. Sigur, lucrurile se vor corectă în timp”, a spus Adrian Chesnoiu.

Ministrul de resort a menționat, în același timp, că, în momentul de față, nu se pune problema unei plafonari a prețurilor la alimente, dar există o serie de analize pe baza cărora se vor anumite decizii, dacă situația o va impune.

Sunt scenarii pe care noi le-am luat în analiză, și nu de acum de la criză ucraineană, de la acest conflict armat, ci încă de la preluarea mandatului, pentru că ele trebuie să fie pregătite și atunci când apar dezechilibre sau situații în care trebuie să intervii să le ai la dispoziție să le poți aplică. În momentul de față nu se pune problema unei plafonari a prețurilor. În momentul în care se constată că se depășesc anumite marje, atunci se poate interveni și cu siguranță nu o să ezităm să luăm aceste decizii când se impune. Avem pregătite mai multe scenarii, dar nu mergem pe bănuieli, ci pe situați factuale și atunci când se impune, cu siguranță intervenim”, a subliniat oficialul.

Recomandările redacției