floreaMultipla campioană naţională la atletism, Mădălina Florea, a concurat la Campionatele Europene de tineret, competiţie încă în desfăşurare la Tampere, în Finlanda.
Semifondista legitimată la CS Universitatea Arad, în vârstă de 20 de ani, a alergat în finala probei de 5.000. de metri, clasându-se pe un onorabil loc şase, din 23 de atlete aflate la start. Aflată în primul an de tineret, Florea a încheiat concursul cu timpul 16:12.61. Pe primele trei poziţii s-au clasat  turcoaica Gamze Bulut, 15:45.03, urmată de Layes Abdullayeva din Azerbaidjan, 15:51.72 şi britanica Kate Avery, 15:54.07.
Atleta de la CSU Arad şi-a îndeplinit astfel obiectivul, clasarea în primele opt locuri. Mădălina Florea se poate lăuda în acest an cu titlul naţional de tineret la cros, cele două medalii, de aur şi argint, câştigate la Balcaniadă şi locul doi la Internaţionalele României.
Gag, la un metru de finală
Aradul a mai fost reprezentat la Europenele de tineret de Andrei Gag, care a încheiat pe locul 14 în calificări, la aruncarea discului. Legitimat la CSM Arad, Gag a ratat calificarea în finala probei. Pe Gag l-a despărţit mai puţin de un metru de accederea în ultimul act al probei, el clasându-se în calificări pe poziţia a 14-a. Rezultatul este dezamăgitor, mai ales că arădeanul aruncase la antrenamente peste 60 de metri, rezultat cu care se putea implica chiar în lupta pentru medalii. „Este un rezultat foarte prost, cu mult sub aşteptări. Am vorbit cu el, mi-a spus că nu s-a simţit în formă, din păcate nu cred că îi priesc cantonamentele, de aceea ne vom organiza singuri de acum înainte. La antrenament a aruncat 62,41, păcat de acest concurs, pentru că se putea clasa pe podium. Vreau să le mulţumesc încă o dată domnilor directori de la CSM Arad, care ne sprijină cu tot ceea ce este nevoie pentru a face performanţă ”, a spus antrenorul sportivului, Ionel Oprea.
Andrei Gag mai are în acest an două competiţii importante: Campionatele Naţionale de tineret şi seniori, unde vizează titlul naţional şi Jocurile Francofone, programate în luna septembrie.

Recomandările redacției