madalinaMultipla campioană naţională la atletism, Mădălina Florea, va concura la Campionatele Europene de tineret, competiţie care debutează, joi, la Tampere. Semifondista este legitimată la CS Universitatea Arad, are vârsta de 20 de ani, iar în Finlanda va alerga în proba de 5.000. de metri duminică, în ultima zi a competiţiei.
Originară din Sighişoara, Florea speră să obţină un timp cât mai bun, care să-i permită clasarea în primele opt locuri, dar speranţe sunt şi pentru medalie.
„Sunt convinsă că va fi o experienţă plăcută în care voi avea multe de învăţat deoarece am trecut la altă categorie, de la junioare la tineret”, spune atleta, dedicând ca­lificarea la Europene părinţilor şi cluburilor din Arad şi Sighişoara pentru susţinerea în pregătire şi alte necesităţi.
Mădălina Florea s-a remarcat în acest an prin rezultate foarte bune: titlul naţional de tineret la cros, cele două medalii, de aur şi argint, câştigate la Balcaniadă şi locul doi la Internaţionalele României. Atleta de la CSU Arad se numără şi printre sportivii români cu şanse de a participa la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Rio de Janeiro.

Recomandările redacției