madonnaCântăreaţa americană Madonna şi-a confirmat statutul de „regină a muzicii pop”, reuşind să intre în clubul select al persoanelor ale căror averi depăşesc 1 miliard de dolari.

Madonna avea deja de mulţi ani o avere estimată la câteva sute de milioane de dolari şi se pare că a reuşit în cele din urmă să intre în acest grup elitist al persoanelor ale căror averi depăşesc 1 miliard de dolari, informează contactmusic.com.

Averea netă a Madonnei era estimată deja la circa 700 milioane de dolari, graţie „MDNA World Tour”, care a generat încasări de 305 milioane de dolari din vânzările de bilete, 75 milioane de dolari din vânzările de obiecte conexe şi alte 10 milioane de dolari din comercializarea drepturilor de televizare a concertelor sale şi din vânzările de DVD-uri.

Potrivit editorilor de la publicaţia Women’s Wear Daily, averea Madonnei a depăşind de curând 1 miliard de dolari cu ajutorul investiţiilor în lanţul de săli de fitness Hard Candy şi în băuturile răcoritoare cu nucă de cocos Vita Coco. Artista americană a mai încasat 10 milioane de dolari după ce a semnat de curând un contract cu brandul de votcă Smirnoff.

Parfumul artistei americane denumit „Truth or Dare” s-a vândut la rândul lui foarte bine, generând încasări de 60 de milioane de dolari, iar articolele vestimentare şi accesoriile din linia „Material Girl” îi vor aduce Madonnei alte 10 milioane de dolari în 2013.

Madonna se alătură astfel altor nume importante – cineaştii George Lucas şi Steven Spielberg, patronul grupului Microsoft Bill Gates, cofondatorul reţelei de socializare Facebook Mark Zuckerberg şi realizatoarea de televiziune Oprah Winfrey – care apar în topul celor mai bogate persoane din lume alcătuit în fiecare an de revista Forbes.

Descrisă de numeroase ori drept „una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor”, numită şi „Queen of Pop (Regina Pop-ului)”, Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie anul trecut, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Madonna a concertat şi la Bucureşti, în 2009, spectacolul făcând parte din turneul „Sticky and Sweet”.

Sursa: http://www.realitatea.net

Recomandările redacției