MADUTAPasajele  de  pe Centura Aradului au devenit o temă mult vehiculată în pei­sajul politic local. Şi senatorul Cristina  a pus pe tapet faptul că lucrarea va fi prinsă în bugetul din anul viitor.
La fel, și deputatul Flavius Măduţa face câteva precizări legate de finanţarea celor două pasaje de pe Centura Ara­dului şi faţă de declaraţiile susţinute astăzi de senatorul Neluţu Cristina.  „Colegul meu, senatorul Neluţu Cristina a spus foarte corect: important este ca investiţia la pasaje să fie finalizată, aşa cum am promis toţi cei din USL în campania electorală. Cred că toţi parlamentarii, toţi politicienii, indiferent de partidul din care fac parte, PSD, PNL, PD-L sau PP-DD trebuie să susţină acest obiectiv. Eu am făcut o serie de demersuri, neoficiale şi oficiale în acest sens. În răspunsul oficial pe care l-am primit la interpelarea adre­sată ministrului Şova, se arată că CNADNR a prins finalizarea obiectivelor în bugetul din 2014.”
Cum se ştie, cei de la PD-L au băgat cu aproape fiecare ocazie „băţul prin gard” arătând cu degetul că nu s-a făcut investiţia şi că cei de la guvernare ar fi de vină. De parcă atunci când au fost la butoane şi aveau toate hăţurile în mână, i-a ţinut cineva de gât să n-o facă. Până la urmă nu certurile sunt cele mai importante, ci ce se face în realitate pentru comunitate, adică finalitatea unor proiecte.
Măduţa a mai îndemnat la implicarea tuturor   „pentru ca finanţarea să rămână în bugetul CNADNR, indiferent unde merge CNADNR anul viitor şi din ce partide facem noi parte! Evident că inves­tiţiile nu se fac pentru politicieni, ci pentru oameni”. Parlamentarul ar­ă­dean a reiterat faptul că nu a pretins niciodată că datorită lui  se va relua finanţarea pasajelor, aşa cum respinge ideea vehiculată de unii că din cauza sa sau a parlamentarilor USL lucrările au stagnat în 2012. „Dar eu fac ceea ce pot în calitate de deputat pentru acest obiectiv şi îi îndemn pe toţi ceilalţi parlamentari de Arad, indi­fe­rent de partidul din care fac parte, să se alăture acestui demers. Mi se pare obligatoriu să prezint public ceea ce fac, să informez corect arădenii. Nu aştept laude pentru acti­vitatea mea, dar continui să mă implic în măsura atribuţiilor pe care le am.”  O poziţie principială  până la urmă, pe care deputatul Măduţa a avut-o tot timpul. Şi poate şi un pic (prea) idealistă cu privire la faptul că „eu credeam că toţi parlamentarii şi politicienii cu funcţii ai Aradului fac demersuri pentru finalizarea pasajelor şi, în măsura care le fac, au tot dreptul să le prezinte public” a conchis parlamentarul. Nu chiar toţi, cum bine se vede, unii chiar făcându-şi un titlu de glorie din a pune „tălpi”. Asta ca să fim eleganţi în exprimare.
Gabriel Constantinescu

Recomandările redacției