În a cincea zi de invazie a trupelor comandate de Vladimir Putin în Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe cere românilor să plece din Rusia și să evite deplasările neesențiale în Federația Rusă. În condițiile în care România a decis, pe 26 februarie, închiderea spațiului său aerian pentru toate aeronavele înregistrate în Rusia, MAE a explicat cum pot cetățenii români să plece din țară.

MAE recomandă cetățenilor români să plece din Rusia

Luni, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un comunicat prin care recomandă insistent cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale în Federația Rusă, iar celor care se află temporar în această țară să ia în considerare să îi părăsească teritoriul cât mai curând.

MAE a amintit că România a decis închiderea spațiului său aerian pentru toate aeronavele înregistrate în Rusia, ca urmare a escaladării conflictului armat din Ucraina, măsura fiind apoi adoptată la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. În aceste condiții, și companiile aeriene europene și-au suspendat zborurile spre și deasupra teritoriului Federației Ruse.

„Având în vedere aceste restricții, precum și faptul că situația regională de securitate rămâne extrem de tensionată și cu o evoluție impredictibilă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă insistent cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale în Federația Rusă, iar celor care se află temporar în această țară să ia în considerare să părăsească teritoriul Federației Ruse cât mai curând, prin intermediul zborurilor comerciale încă disponibile”, a transmis MAE.

Ministerul a explicat și cum pot cetățenii români să plece din Rusia, aceștia având la dispoziție, în acest moment, rute alternative de deplasare prin intermediul curselor aeriene regulate, cu escală, prin Republica Turcia/Istanbul și Emiratele Arabe Unite/Dubai sau pe cale rutieră, cu companii de transport, prin Estonia.

Sursa: Impact.ro

Recomandările redacției