Magazinul cu amintiri frumoase

0
288

de Paul Krizner

Nu îţi face griji pentru unii oameni din trecutul tău, există un motiv pentru care ei nu au ajuns să fie prezenţi în viitorul tău… aprecierea faţă de oameni ca tine!
Am deschis de mult acest magazin, dar prea puţini vizitatori. Poftiţi, poftiţi, veniţi şi vedeţi magazinul meu de amintiri frumoase, albume pline de smaralde şi de diamante ale iubirii de altă dată, poftiţi, este loc pentru toţi aici, nu vă temeţi să le atingeţi!
Acolo, sus pe raft, se află dragostea, este cea mai mare şi ocupă tot raftul, fiind la cea mai mare înălţime, lângă ea este frumuseţe, apoi bucuria… Poftiţi, toate sunt aici, căutaţi Împărăţia Cerurilor şi pe toate acestea le veţi avea, nu lăsaţi să se aştearnă praful indiferenţei peste ele, nu este doar magazinul meu, l-am deschis pentru voi.
Trec oamenii prin faţa acestui magazin, cu amintiri frumoase, ca prin viaţă, indiferenţi şi reci. Feţele lor sunt atât de triste şi de încruntate, oare chiar nu mai au timp să zâmbească, oare chiar li s-a golit cutia cu mărgăritarele bucuriei? Poftiţi în magazinul meu de amintiri frumoase, aici veţi găsi de toate, bucuriile atârnă ca un şirag de mărgăritare în amintirile mele.
Este trecutul meu tot, totul este pus pe aceste rafturi, nu le refuzaţi, sunt pe gratis, poate vreodată veţi avea nevoie de ele şi magazinul va fi închis, poate proprietarul îşi va deschide un alt magazin la poarta cerului, poftiţi şi regăsiţi-vă tinereţea aici, poftiţi şi veţi găsi amintiri din prima iubire sau din prima plimbare printre plopii înfloriţi, poftiţi mirosul acesta de iasomie este doar acolo unde nu a murit bunătatea, nu lăsaţi duhoarea răutăţii din lume să vă umple hainele cu mirosul ei.
Poftiţi în magazinul meu de amintiri frumoase, veţi vedea oameni care au trecut prin viaţa mea, ce acum nu mai sunt, decât acolo sus, poftiţi, veţi găsi cuvinte frumoase şi suflete nobile, fericite chiar.
Poftiţi în magazinul meu de amintiri frumoase, este lichidare de stoc! Şi nu uitaţi nicicând să iubiţi, altfel veţi trece indiferenţi pe lângă acest magazin de amintiri frumoase.
Poftiţi în magazinul meu de amintiri frumoase…, poftiţi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.