Mai avem o Alianța Vestului, de data asta a direcțiilor de sănătate publică

0
349

Cu ocazia Zilei Banatului, care s-a sărbătorit astăzi, Direcțiile de Sănătate Publică Județene: Arad, Hunedoara și Timiș, ai căror directori executivi: Dr. Timiş Horea Sorin – DSP Arad, Ec. Mezei Ioan Sebastian – DSP Hunedoara și Dr. Cioca Flavius – DSP Timiș, s-au întrunit în vederea constituirii Alianței Vestului pentru Sănătate Publică. „Aceasta are drept scop implementarea unei Strategii de Sănătate pe Regiunea VEST într-un program pilot de dezvoltare regională pentru sectorul sanitar, pe șase componente strategice“, ne-a declarat Horea Timiș, directorul DSP Arad.

Obiective

1. Digitalizarea DSP-urilor prin implementarea de soluții inteligente de eHealth;

2. Analiza nevoilor de servicii medicale;

3. Optimizarea transferurilor interjudețene ale pacienților;

4. Optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune;

5. Realizarea unor echipe comune de control interjudețene;

6. Elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

Transformarea digitală a sistemului de sănătate oferă mijloace de eliminare a compartimentării acestuia, prin facilitarea punerii în comun a informațiilor între autoritățile de sănătate publică. „Mijloacele sigure și rapide de transmitere a informațiilor colectate de diferiți agenți reprezintă o condiție necesară pentru coordonarea serviciilor de asistență medicală și pentru tratamentul global al pacientului. Procesul de digitalizare se raportează la accesul rapid, schimbul și partajarea de date care facilitează adoptarea unei decizii medicale. Schimbul de date electronic între profesioniștii din domeniul sănătății generează plus-valoare directă pentru calitatea asistenței medicale“, susține Timiș.

Întâlnirea de lucru a avut loc la sediul Direcției de Sănătate Publică Timiș iar la finalul acesteia a fost semnat un protocol interjudețean de colaborare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.