suporteri-topDin capului locului, trebuie să spun că sunt de acord întru totul cu decizia luată de Suporter Club în Adunarea Generală de duminică. Un personaj ca Marțian ar trebui interzis pe planetă, darmite la conducerea unui club de fotbal. Când numele său, vrând-nevrând, îl mai și alături de le­gendele UTA-ei precum baronul Neuman, Petschovschi sau Domide, îți vine să-ți iei câmpii.
„Bătrâna Doamnă” a ajuns la un nivel de degradare morală de neînchipuit, trebuia cineva să-i redea demnitatea  Suporterii și-au asumat asta, i-a retras sigla, culorile și palmaresul UTA-ei SA, chiar dacă există și destule voci care îi pun la colț. Repet, hotârârea e corectă,  dar ușor contratimp. De ce fanii nu au reacționat în vara anului trecut?
Marțian apucase să se dezbrace de caracter în prima parte a lui 2013 și, mai mult decât atât, toată lumea se convinsese că nu are bani să țină în viață un club de Liga a II-a. Nu mai dăduse niciun leu la club din luna aprilie, a jignit pe toată lumea: autorități locale, adversari, proprii jucători și antrenori, angajați și pe partenerul său, italianul Catanzariti. A venit luna iunie, când Gheorghe Constantin și Adrian Falub așteptau să primească fonduri pentru a concepe mult trâmbițata echipă de promovare. Nu s-a întâmplat absolut nimic, cei doi au plecat de la club, iar Marțian declara de prin Italia că are multe alte priorități înaintea UTA-ei. În plus, apucase să lanseze ideea cu mutarea clubului din Arad, începuse să-i caracterizeze vulgar pe cei care nu-l mai țineau în brațe.
A trecut și luna iulie, s-a făcut degeaba și acea masă rotundă cu toți factorii implicați la hotelul Continental și campionatul bătea la ușă. Cel puțin președintele SCU s-au aflat mereu în „miezul” problemelor, știa absolut tot ce se întâmplă. L-a „citit” și pe Catanzariti, care astăzi promitea că renunță fără pretenții la club, iar mâine o dădea la întors, pierzând timp prețios și s-au mai convins și că Marius Țucudean nu va accepta condițiile lui Marțian. Dincolo de cele două oferte făcute pentru preluarea UTA-ei, omul de afaceri arădean nu era deschis la alte discuții. Nu-l poți condamna. Are principiile sale și poate tocmai de aceea a ajuns unde a ajuns.
Ne aflam pe la jumătatea lunii august, iar „Bătrâna Doamnă” nu mai avea decât cinci jucători legitimați, între care unul era și antrenor de conjunctură, George Neagu. Se aflase deja și de proiectul UTA Bătrâna Doamnă, de ce nu s-a convocat atunci o Adunarea Generală a SCU? Și atunci angajații clubului aveau restanțe salariale, dar, dacă tot e să se întâmple, mai bine îți pierzi serviciul în vară, decât în mijlocul iernii, când cheltuielile fiecăruia se dublează.
Răul trebuia tăiat atunci, de la rădăcină. Marțian nu a fost nici mai bun, nici mai rău, în toamna anului trecut, a avut aceiași bani personali de investit (adică 0), chiar își mai punea cineva speranțe în aces om? Ba, a mai pătat clubul cu personaje dubioase în Calea Aurel Vlaicu, ca Micșa sau Barbu. În plus, fără pregătire și valoare și călcată în picioare inclusiv de pseudo-patronul care a alcătuit-o la apelul de seară, echipa s-a chinuit groaznic și a terminat anul doar deasupra Motrului. În tot acest timp, aversiunea față de UTA Bătrâna Doamnă creștea, ajungându-se acum să fie stigmatizată de o parte a iubitorilor fotbalului arădean.
De ce s-a pierdut atâta timp, de ce nu am luat trenul când trebuia? Veți spune că mai bine mai târziu decât niciodată sau că după război mulți viteji se arată. Tot ce vreau să punctez este că decizii de acest gen, istorice pentru fotbalul românesc și despre care vor vorbi multe generații „alb-roșii” de acum înainte, trebuie luate cu mai multă responsabilitate, cu mai mult cap. Astăzi, sunt mult mai multe destine ce vor fi influențate de această decizie și, pe undeva, e normal ca cei în cauză să dea cum pot din coate. Să vorbească, să-și pună întrebări, să nu înțeleagă…

Recomandările redacției