Liga a III-a a început cu o înfrângere pentru „satelitul” echipei fa­nion a Aradului, una mai clară decât o arată scorul, chiar în fața rivalilor de pe Bega, de la ACS Poli Ti­mișoara. Practic, „alb-violeții” au făcut legea la Șiria, împotriva unei formații neomogene, cu destui fotbaliști incomplete pregătiți și, deci, ieșiți din formă.
Încă din primele secvențe a fost clar pentru toată lumea cine va fi „vioara întâi”. Chiar dacă gazdele au avut un mic avantaj la posesie, în momentul în care ACS-ul intra în posesia balonului era de­ranj în jumătatea de teren adversă. Wild și apoi Barna s-a opus des­chiderii scorului în fața lui Velcotă, dar nu s-a mai putut face nimic în minutul 29. Atunci, Vasi a combinat cu același Velcotă, a tras cu stângul de la 19 metri, iar devierea ușoară a lui Celea l-a păcălit pe Barna. Cum UTA II nu a avut reacție la următoarea execuție a lui Vasi (șut la vinclu de la 25 de metri), diferența s-a majorat pentru vizitatori. Era minutul 42, pentru ca la ultima fază a primei părți, Vlad să aibă – practic – singura ocazie de gol a arădenilor, dar șutul său de la marginea careului a ocolit de puțin încheietura barelor.
Când Gîrbiță și-a mai și lasăt echipa în zece după o intrare dură la Velcotă deznodământul era clar pentru toată lumea. „Alb-roșii” nu și-au mai creat absolut nicio ocazie de poartă, în timp ce timișorenii au preferat să conserve avantajul, evoluând cu frâna de mână trasă. S-a încheiat 0-2 și vremuri grele se anunță pentru UTA II în eșalonul trei.
Formații:
UTA II: Barna – Iova, Celea, Wild, Copaci – Gîrbiță, Coadă (72 Vasile) – Costin (53 Pop), Vlad,  Ungurianu (61 Ghergar) – Ignea (74 Moza).
Poli II: Smaranda – Sorescu (46 Filip), Bocșan, Fridrich, Podină – Vasi (84 Kokora), Oprea, Bîrnoi, Mailat – Velcotă (78 Codreanu), Pădurariu.
Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Bogdan Gireada, Nicolae Tătar (ambii din Oradea).
Cartonaș roșu: Gîrbiță (UTA) – min. 49
Observatori FRF: Lucian Glogoviceanu (Reșița), Ion Zare (Oradea)

Recomandările redacției