Mai multe persoane au fugit dintr-un centru de carantină din județ (VIDEO)

0
1822

UPDATE: Cu privire la informațiile apărute, referitoare la absența dintr-un centru de carantină din județul Arad a 4 cetățeni străini, reprezentanții IPJ Arad precizează că în dimineața zilei de luni a fost constatată absența dintr-un centru de carantină a 4 persoane de cetățenie marocană.


În zonă au fost direcţionate imediat echipaje de poliţie și jandarmerie, pentru căutarea celor 4 bărbați, unul dintre aceștia fiind depistat de către jandarmi în scurt timp, în zona împădurită din apropierea centrului de carantină.


În acest moment căutările continuă pe cele mai probabile trasee de deplasare și în zonele în care se pot afla ceilalți trei.
Bărbatul identificat a fost introdus din nou în carantină pe o perioadă de 14 zile, cu suportarea, de către acesta, a cheltuielilor de carantinare.
De asemenea, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.


Se precizează faptul că aceste centre de carantină nu au regim de detenție, iar misiunea jandarmilor este de a asigura măsurile de ordine publică în zona acestora.
Permanent, cetățenii aflați carantină, sunt informați despre prevederile legale privind măsura carantinării și consecințele penale rezultate din nerespectarea acestor măsuri.

 

 

Au ajuns în atenția noastră niște informații cum că de la Motelul Pensiune Maria Rustic din comuna Buteni, sat Cuied, au fugit mai multe persoane care erau carantinate.  

Acestea ar fi dispărut ieri, iar acum Poliția și jandarmii sunt pe urmele lor, cautându-le peste tot. Potrivit informațiilor pe care le deținem, este vorba despre trei cetățeni străini, care s-au făcut nevăzuți după ce au fost cazați la centrul de carantină amintit. 

Nu pot să nu mă întreb unde erau cei care trebuia să îi păzească. Acești tineri iresponsabili care au evadat probabil se gândesc că legea se negociază… Cu siguranță, își vor primi pedeapsa cuvenită și vor fi puși să plătească costurile carantinei, după ce au profitat de neatenția celor care i-au păzit. 

 

 

Voicu Sida 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.