Mai multe persoane din India, Turcia și Afganistan au încercat să treacă granița prin câmp, la Vărșand

0
320

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au avut parte de încă un val de migranți. Chiar dacă de acestă dată numărul lor este mai mic, tot mai multe persoane încearcă să iasă din țară prin diferite metode, toate ilegale. Astfel, polițiștii au depistat şapte cetăţeni cu origini în India, Turcia şi Afganistan și care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, şase dintre aceştia fiind călăuziţi de un cetăţean sârb.

Pentru început a fost vorba despre un bărbat dubios ce le-a atras atenția polițiștilor ieri, 11 decembrie 2019, în jurul orei 13.30. Atunci poliţiştii de frontieră au observat pe malul drept al Crişului Alb, o persoană care se deplasa pe jos spre Ungaria și care nu își justifica prezenţa în nici un fel în zona de frontieră.

Imediat, bărbatul a fost preluat şi condus la sediul instituției, pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul este cetăţean din India, în vârstă de 34 de ani, solicitant de azil în România.

După toate acestea, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Mai târziu, în aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 20.20, a apărut și surpriza pe care aceștia o și așteptau. La aproximativ 700 de metri faţă de linia de frontieră, au fost observate şapte persoane care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, acestea fiind oprite imediat, preluate şi transportate la sediul instituției pentru cercetări.

S-au făcut cercetări și în cazul acestora și poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că şase dintre cei conduşi la sediu sunt cetăţeni din India, Turcia şi Afganistan. Mai exact a fost vorba despre cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani şi un minor în vârstă de 17 ani. Împreună cu aceştia se afla şi un cetăţean sârb, în vârstă de 28 de ani, care urma să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini şi de trafic de migranţi pentru cetăţeanul sârb, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.