Mai multe primării din judeţ vor avea registru agricol în format electronic

0
175

registru

Primăriile arădene se vor pune la punct cu tehnologia, registrele clasice de evidenţă urmând să fie înlocuite cu un sistem informatic complex şi eficient. Este vorba de proiectul „Sistem informatic pentru gestionarea registrului agricol electronic în judeţul Arad“, pentru care Consiliul Judeţean a obţinut fonduri europene.

Contractul pentru achiziţionarea echipamentelor IT necesare pentru acest sistem, precum şi pentru servicii de instruire pentru folosirea acestuia a fost semnat la Consiliul Judeţean.

Consiliul Judeţean Arad a accesat, în parteneriat cu 15 oraşe şi comune, un proiect prin care se introduce un sistem informatic destinat gestionării Registrului Agricol în format electronic, respectiv achiziţionarea serviciilor de dezvoltare şi implementare a soluţiilor software.

Proiectul a ajuns la stadiul semnării contractului are o valoare de 2.477.054 de lei (fără TVA), din care 2.357.609 de lei, pentru furnizare echipamente IT şi programe informatice şi 119.444 de lei – servicii de instruire personal – cursuri de formare profesională. „Este un pas important pentru sectorul funciar din judeţul nostru. Este foarte important să avem un sistem de operare uşor, rapid şi modern, iar informatizarea Registrului Agricol revoluţionează acest domeniu. Cetăţenii, agenţii economici, instituţiile, toţi cei implicaţi în sistemul funciar, vor avea o informare şi operare mult mai facilă odată cu implementarea acestui proiect”, a susţinut Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Transparenţă în administrarea terenurilor

Registrul Agricol electronic are în vedere depășirea simplei digitalizări a documentelor și vizează redefinirea, regândirea în totalitate a proceselor și procedurilor. Odată creat, noul sistem va permite obţinerea uşoară de informaţii sigure şi în timp scurt, în domeniul agricol. „Din 2008, Consiliul Judeţean Arad a implementat numeroase proiecte cu finanţare europeană, fiind accesate sute de milioane de euro. Acest proiect va creşte transparenţa în administrarea terenului agricol, va pune bazele a ceea ce numim dezvoltare durabilă şi va creşte productivitatea şi competivitatea, apropiindu-le de media europeană”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Contractul a fost semnat între Consiliul Judeţean Arad şi partenerii săi – cele 15 primării şi asocierea dintre SC Power Net Consulting SRL, SC Advanced Tehnology Systems SRL şi SC Soft Business Union SRL, ca şi executanţi. Criteriul de departajare a fost oferta cea mai mică.

Cele 15 unităţi administrativ-teritoriale cuprinse în proiect sunt oraşele Ineu, Nădlac, Pâncota, Pecica şi Sebiş, respective comunele Apateu, Cermei, Covăsânţ, Fântânele, Pilu, Secusigiu, Semlac, Şepreuş, Şicula şi Şiria. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), Axa Prioritară III.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.