Mai multe primării arădene vor fi ajutate să-şi susţină lucrări, din banii ce avea ca destinaţie iniţială arieratele – asta a susţinut conducerea administraţiei judeţene, în timpul ultimei şedinţe de consiliu. Este vorba de o mutare a banilor proveniţi din cota de 20 la sută, de pe arierate, pe programe de infrastructură, având în vedere posibilitatea oferită de legislaţie. Primăriile din loca­lităţile Brazii, Gurahonţ, Zăbrani, Zerind, Sintea Mare şi Şilindia vor folosi aceste fonduri pentru lucrări prioritare.
Aceste administraţii vor reuşi astfel să susţină lucrări în infrastructura drumurilor şi cea de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi lucrări de reabilitare a unor imobile, precum şcoli ori cămine culturale.
Conducerea administraţiei a susţinut în şe­dinţa de ieri a Consiliului Judeţean că şi alte administraţii au reuşit să-şi acopere arieratele din alte surse, drept pentru care vor ca fondurile să fie folosite în alte scopuri.
„Mai sunt câteva primării pe lista de aşteptare, pe care vrem să le ajutăm să rea­loce sumele pentru acoperirea arieratelor, pentru investiţii. Aceste administraţii au reu­şit să-şi acopere din alte surse arieratele, astfel că au cerut să le fie realocaţi banii pentru anumite lucrări“, le-a spus consilierilor judeţeni Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Recomandările redacției