Săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic se pedepsește penal, uneori chiar şi cu închisoarea. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat, joi, 29 octombrie, trei percheziții domiciliare la imobile deținute de doi bărbați, de 56 și 27 de ani, pe raza localității Buteni.

În urma activităților desfășurate împreună cu polițiștii Secției 9 Rurală Sebiș, au fost ridicate în vederea confiscării 28 trofee din specia căprior, 6 trofee specia cerb carpatin, 1 trofeu specia mistreț, 21 perechi coarne specia căprior, 4 perechi coarne specia cerb comun, 2 trofee din specia cerb lopătar, 2 ulii, 4 fazani, 1 bufniță și o rață sălbatică (toate împăiate), 33 kilograme de carne de vânat, 1 proiector cu suport de prindere pe armă și un binoclu.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț. Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor S.A.S..

Alexandra Bruţiu

Recomandările redacției