ItaliaMai multe seisme de medie intensitate au avut loc în ultimele 24 de ore în câteva regiuni din Italia, printre care Umbria și Marche (centru-est), Lombardia (nord) și Calabria (sud), fără a provoca pagube materiale sau victime, informează luni un comunicat difuzat de Protecția Civilă italiană.

Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter, urmat de o replică, cu epicentrul localizat în strâmtoarea Messina, între regiunile Calabria și Sicilia, a fost resimțit în cursul nopții de duminică spre luni de locuitorii din orașele Messina și Reggio Calabria, care au petrecut noaptea pe străzi.

Un alt seism cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter a avut loc, în cursul aceleiași nopți, în provincia Brescia din regiunea Lombardia, în nordul Peninsulei.

De asemenea, în cursul zilei de duminică, în regiunea Marche, mai precis în apropiere de localitatea Fabriano Ancona, a fost resimțit un cutremur cu magnitudinea de 4 grade, urmat de numeroase mici replici, sesizate și în regiunea Umbria.

Niciunul dintre aceste seisme nu a provocat pagube materiale, răniți sau victime, precizează Protecția Civilă în comunicatul menționat.AGERPRES/

Recomandările redacției