Trei migranți au fost descoperiți la controlul unui camion în Vama Nădlac II. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat trei cetățeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera cu statul vecin, ascunşi într-un camion încărcat cu rigips si profile de aluminiu.

Joi dimineața, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 42 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în Bulgaria.  Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile de aluminiu şi rigips pe ruta Bulgaria – Cehia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, trei cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, având vârstele cuprinse între 15 şi 18 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii straini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, spun reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

 

 

 

Recomandările redacției