lemnÎn ultimele 24 de ore, poliţiştii arădeni au făcut mai multe controale pe linia combaterii evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare şi a transportului ilegal de material lemnos, depistând astfel mai multe persoane care desfăşurau asemenea activităţi ilicite.
Astfel, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Nădlac cu sprijinul de specialitate al  Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Arad au depistat în trafic un şofer de 42 ani, în timp ce a transporta spre Unga­ria, cu o autoutilitară marca Iveco, cantitatea de 5,1 mst. lemn de foc, fără a fi autorizat pentru efectuarea actelor comerciale.
De asemenea, poliţiştii Serviciu­lui de Ordine Publică–Compartimentul Silvic, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Arad i-au depistat pe G. Marius de 26 ani, care a expediat cantitatea de 10,72 metri cubi buştean din specia gorun şi V. Flo­rin Alin de 30 ani, care a expediat cantitatea de 10 metri steri lemn de foc specia fag, fără a fi specificată provenienţa legală a materialului lemnos pe avizele de însoţire.
Tot în cadrul acţiunii, a fost depistat şi T. Ioan de 54 ani, care a transportat cantitatea de 5 metri steri lemn de foc specia fag, material lemnos care nu a corespuns cantitativ, calitativ şi ca specie cu cel trecut pe avizul de însoţire.
Toţi cei în cauză au fost sanc­ţionaţi contravenţional conform Legii nr. 171/2010 cu amendă în valoare totală de 13.000 lei, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.

Recomandările redacției