Mai mulți arădeni vindecați – 16 pacienți infectați cu COVID – 19 sunt externați de la TBC

0
356

După ce, în weekend anunțam că, încă câțiva pacienți îmbolnăviți de SARS-CoV-2 și tratați la sitalul TBC sunt externați, se pare că numărul celor care s-au făcut bine a crescut mai mult. Pacienților li s-au făcut testări repetate. 

Vești bune de sărbători! Astăzi au venit rezultatele pentru alți 3 pacienți de la spitalul din Grädiște testați de două ori consecutiv (la interval de 24 de ore n.r). Aceștia au fost declarați vindecați și vor fi externați. În urma testărilor, au fost externați 16 pacienți, au susținut reprezentanți ai Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Reamintim că, în prezent unitățile medicale unde se află cei mai muți pacienți infectați cu COVID-19 se află la Spitalul TBC – unde sunt și cazurile cu formele mai grave, la fostul Spital Municipal, dar și la o unitate nouă preluată de Spitalul Județean de săptămâna aceasta – o unitate privată de pe strada Andrei Șaguna.

Pacienții sunt triați la Spitalul Județean în cort și anexele speciale, de unde pleacă spre unități, în funcție de severitatea bolii și alte comorbidități. Nu în ultimul rând, pacienții suspectați de COVID, cărora nu le-a venit încă rezultatul testării ajung la Secția de Infecțioase de pe strada Cicio Pop. Tratamentul administrat în Arad, în cazul pacienților spitalizați este cel stabilit prin protocol, la nivelul întregii țări, după o formultă cumpusă din câteva medicamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.