castelInteriorul Castelului Regal de la Să­vârșin a intrat într-un proces de restaurare, care este realizat cu mai mulți tineri arhitecți din Banat, iar din primăvară va fi recondiționat și Parcul Regal.
Principele Radu scrie pe blogul său că scă­rile de lemn din holul principal al Cas­te­lului Regal Săvârșin, unul dintre elemen­- tele de patrimoniu ale interiorului clădirii, vor fi complet restaurate luna aceasta. „Migălosul proces este desăvârșit cu ajutorul unui număr de voluntari, ti­neri arhitecți din Banat. Ei au decis să vină la sfârșitul fiecărei săptă­mâni, petrecând sâmbăta și duminica pe domeniul regal, pentru a sprijini ge­neros activitatea de restaurare susți­nută de angajații castelului. Tot ei vor ajuta, timp de mai multe luni, la res­taurarea ferestrelor originale ale clă­dirii, de la parter și etaj”, a scris Prin­- cipele Radu.
Principele mai anunță că, în primăvară, un alt grup de arhitecți, specia­lizați în arhitectura parcurilor, vor ajunge la Săvârșin, pentru a ajuta la recondițio­na­rea Parcului Regal Săvâr­șin, creat în anul 1850, de unul dintre cei mai renumiți arhitecți de grădini din secolul al XIX-lea.
„Aceste inițiative sunt parte a unui program amplu, condus de Prin­cipesa Moștenitoare în cadrul Asociației de Dezvoltare Durabilă de la Să­- vârșin, din care mai fac parte construc­ția unui Sat Regal al Meșteșugurilor, ridicarea unei Capele Regale și a unei Orangerii în Parcul Regal, precum și restaurarea completă a clădirilor din Satul Regal, printre care se află căsuța Reginei Elena, în care mama Regelui Mihai a locuit în timpul refa­cerii castelului, în anii 1940“, mai precizează Principele Radu.
Satul Regal, Satul Regal al Mește­șu­gurilor și parcul castelului vor putea fi vizitate de public, atunci când reconstrucția va fi gata, în lunile mai-octom­brie, a anunțat Principele Radu.

Recomandările redacției