Cetățenii străini nu sunt prinși doar la punctele de trecere a frontierei, ci și în zonele din apropierea acestora. Dacă cetățenii străini nu își pot justifica prezența în zonă, sunt preluați și transportați la cel mai apropiat sector P.F.

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă pe linia migraţiei ilegale, cincisprezece cetăţeni din India şi Maroc, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trece ilegal în ţara vecină.

Marți, în jurul orei 18:30, în urma unei informaţii primite de la Poliţia Locală Pecica, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Cei trei cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări.

În primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din trei bărbaţi din Maroc. Aceştia au vârste cuprinse între 25 şi 35 ani şi au declarat că intenţionau să ajungă vestul Europei.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, aflaţi în misiune pe DN 79A, au oprit pentru control, la ieşirea din localitatea Chișineu-Criș, patru autoturisme care circulau în regim taxi. În interiorul mijloacelor de transport se aflau ca pasageri doisprezece cetăţeni străini, dintre care unsprezece bărbaţi şi un minor.

Întrucât pasagerii nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din India, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 43 ani, iar minorul 16 ani. Aceştia se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal în ţara vecină, pentru a ajunge în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cazuri cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției