Mai mulți cetățeni sirieni au fost opriți la Vamă

0
774

Polițiștii de frontieră trebuie să fie mereu atenți, deoarece, zilnic apre câte un caz de persoane care doresc să treacă granița ilegal.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, au depistat cinci persoane, cetăţeni sirieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu ajutorul unui cetăţean român.

Ieri, în jurul orei 20.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici – I.T.P.F. Oradea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Citroen, model C4, condus de un cetăţean român, în vârstă de 22 de ani.

Poliţiştii de frontieră au constatat că în autoturismul oprit pentru control se mai aflau cinci cetăţeni care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind conduşi la sediul Sectorului P.F. Curtici, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cinci cetăţeni din Siria, patru bărbaţi și un minor. Adulții au vârste cuprinse între 24 şi 31 ani, iar minorul are 17 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul autoturismului, iar în continuare se desfăşoară activităţi specifice în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.