Mai mulți elevi de la Liceul Tehnologic „Moga Voievod” din Hălmagiu se pregătesc să plece în Cipru și Portugalia

0
489

Elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic „Moga Voievod” de la Hălmagiu nu au fost afectați din cauza temperaturilor foarte scăzute care s-au abătut asupra acestei zone. Prof. Victor David, directorul liceului, susține că unitatea de învățământ are lemne suficiente și că elevii care locuiesc mai departe sunt transportați cu ajutorul a trei microbuze. „În clase avem temperatură constantă, iar lemnele de foc sunt suficiente. În ceea ce privește transportul copiilor, avem la dispoziție trei microbuze școlare, așa că din acest punct de vedere nu avem probleme”,
ne-a declarat directorul.
În altă ordine de idei, trebuie spus că Liceul Tehnologic „Moga Voievod” se pregătește pentru derularea primului flux din cadrul proiectului Erasmus Plus   „Practica europeană pentru performanțe sporite în domeniul turismului”. Potrivit spuselor directorului, activitățile de pregătire constă în prezentarea organizației de primire, a elementelor de cultură organizațională, a relațiilor de muncă și interumane care trebuie respectate. „Obiectivele urmărite în cadrul proiectului sunt: dezvol-­ tarea și îmbunătățirea competențelor profesionale ale participanților într-un mediu de lucru european, corelat la domeniul lor de formare profesională; adaptarea și integrarea participanților într-un spațiu socio-cultural european, dezvoltarea încrederii reciproce și a cooperării în cadrul Uniunii Europene; cooperarea între școală și companii din Europa pentru realizarea formării profesionale prin mobilități, îmbunătățind calitatea și performanța”, a ținut să precizeze directorul.
În încheiere mai trebuie spus că primul flux va avea loc în perioada 15 ianuarie 2017 – 3 februarie 2017, în localitatea Paphos din Cipru. Vor participa 12 elevi. Cel de-al doilea flux va avea loc între 2 octombrie 2017 și 20 octombrie 2017, în localitatea Barcelos din Portugalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.