traficCinci suspecţi cercetaţi de poliţişti pentru trafic de persoane şi protexenetism au ajuns în arest preventiv.  Poliţiştii specializaţi în combaterea cri­minali­tăţii organizate din Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat percheziţii la membrii unei grupări infracţionale, specializată în trafic de persoane şi proxenetism. Aceştia erau suspectaţi că recrutau tinere sub pretextul oferirii unor locuri de muncă în Austria, unde le transportau şi le exploatau sexual în cluburi de noapte.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, cu sprjinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au destructurat o grupare infracţională, formată din cinci persoane, specializată în trafic de persoane şi proxenetism. „Pentru depistarea suspecţilor şi probarea activităţii infracţionale, s-au efectuat trei percheziţii domiciliare şi au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere. În urma percheziţiilor, a fost ridicat un pistol cu bile de cauciuc ce aparţine unuia dintre suspecţi şi mai multe mijloace de probă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
Membrii grupării sunt suspectaţi că, din anul 2010, până în prezent, ar fi recrutat, sub pretextul oferirii unor locuri de muncă în Austria, în diferite domenii, mai multe tinere. Ulterior, le-ar fi transportat şi cazat în Austria, unde le-ar fi obligat, prin ameninţări şi violenţă, la practicarea prostituţiei în clu­buri de noapte. Astfel, membrii grupării obţineau sume importante de bani.
Cei cinci suspecţi au fost reţinuţi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, trafic de persoane şi proxe­netism. Suspecţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă magistraţilor Tribunalului Arad, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.I.P.I..
Claudia Gavra

Recomandările redacției