Cinci ofiţeri şi 32 de subofiţeri jandarmi au fost înaintaţi în grad, la termen. La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a avut loc, în data de joi, 1 august, festivitatea înaintării în gradul următor, la termen, a cadrelor militare.

„Ceremonialul militar a fost condus de domnul colonel Nicolae-Sorin Axenti inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, care a dat citire ordinelor de înaintare în grad. Astfel, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, au fost înaintaţi în gradul următor cinci ofiţeri, iar prin ordin al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au fost înaintaţi, în gradul următor, 32 subofiţeri. Gradul militar este un drept al titularului şi reprezintă recunoaşterea în plan social a calitării de cadru militar ”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, maior Emilia Fînaţă.

În cadrul ceremonialului militar, jandarmii arădeni înaintaţi în grad, au fost felicitaţi de către comanda inspectoratului şi de către toţi colegii.

Înaintarea în gradul următor, la termen, a cadrelor militare, are loc la data de 1 august a fiecărui an şi este prevăzută de Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare.

Recomandările redacției