matulaO delegaţie a filialei arădene a Asociaţiei Distroficilor Muscular din România (ADMR), condusă de preşedintele Mihai Fighir, a efectuat, la sfârșitul lunii iunie, o vizită la Bruxelles la invitația europarlamentarului Iosif Matula.
Programul vizitei în Parlamentul European a debutat printr-o conferinţă de informare despre activitatea, rolul, competenţele şi funcționarea instituţiilor eruopene. Cei nouă membri şi voluntari din cadrul ADMR au vizitat clădirile Parlamentului European, biroul europarlamentarului Iosif Matula şi câteva dintre sălile unde se desfășoară ședințele.
Iosif Matula consideră că susţi­ne­rea comunităţii joacă un rol extrem de important în proiectele derulate de Asociaţia Distroficilor Muscular, precum și în procesul de integrare în societate a persoanelor diagnosticate cu distrofii musculare. „Am o colaborare de ani de zile cu reprezentanții Asociației Distroficilor Mus­- cular din România, îi apreciez în mod deosebit pentru activitatea pe care o desfăşoară și pentru efortul pe care îl depun pentru a-și materializa proiectele. M-am bu­curat să îi primesc la Bruxelles, să le putem explica mecanismul de funcționare a Parlamentului European și a instituțiilor europene, vizita fiind un bun prilej pentru a dezbate pe marginea problemelor cu care se confruntă distroficii musculari în țara noastră“, afirmă Iosif Matula.
Cea mai stringentă problemă invocată, discutată și la Bruxelles, o constituie închiderea de aproape doi ani de zile a Centrului de Patologie Neuromusculară „Dr. Radu Horia” din Vâlcele, singurul spital de profil din țară. În momentul de față, există promisiunea Ministerului Sănătății de a redeschide acest spital, promisiune nemateralizată deocamdată.
Delegaţia arădeană şi-a încheiat vizita în capitala Uniunii Europene printr-un tur al principalelor obiective turistice din Bruxelles.

Recomandările redacției