Mai mulți migranți din Siria, Algeria și Libia au fost opriți la granița româno-ungară

0
394

La sfârșitul săptămânii trecute, în cursul zilei de sâmbătă două grupuri de migranți au fost oprite din drumul ilegal spre Spațiul Schengen.

Așadar, sâmbătă seara, în jurul orei 23.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul sirian A.H., în vârstă de 23 de ani, conducând un autovehicul marca Ford Ranger, înmatriculat în Germania.

În urma efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport, au fost descoperiți ascunși în zona destinată transportului de marfă, trei bărbați.

Persoanele în cauză au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 23 şi 42 ani, care au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În aceeaşi zi, tot la P.T.F. Nădlac II, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea terminalului de marfă de pe sensul de ieşire din România, la aproximativ 80 de metri de linia de frontieră, doi bărbaţi care se deplasau pe jos spre Ungaria. Imediat, polițiștii de frontieră au intervenit şi i-au oprit pe cei doi, iar cu ocazia verificărilor preliminare, au stabilit că sunt cetăţeni din Libia, respectiv Algeria, în vârstă de 23 şi 27 de ani. Cei doi tineri au declarat că doreau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge vestul Europei.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini şi de trafic de migranți pentru șoferul sirian, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.