isuCinci ofiţeri şi 11 subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad alături de un medic şi un asistent, din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe Arad au participat, în perioada 26 – 30 iunie, în Austria, la Exerciţiul Internaţio­nal de intervenţie în Situaţii de Urgenţă Taranis 2013. Exerciţiul desfăşurat sub egida UE, face parte din seria de exerciţii cu forţe şi mijloace organizat de către Mecanismul European de Protecţie Civilă.
La exerciţiu au participat opt ţări şi 1.400 de persoane, din care 800 din structurile austriece, 400 din echipele internaţionale şi 200 de voluntari. În cadrul exerciţiului au fost organizate un număr de 28 site-uri, necesitând intervenţia unor echipe cu specialităţi diferite. „ISUJ Arad a deplasat în baza de operaţii şi pentru intervenţie trei echipaje: des­carcerare grea, CBRN, Ambulanţă C1, formate din subofiţeri operativi şi un ofiţer, şef de echipă. Echipa României a avut un ofiţer de legătură şi un ofiţer evaluator. De asemenea, au participat în calitate de VIP, inspectorul şef şi şeful centrului operaţional. Toate cele trei echipaje româneşti care au partici­pat la intervenţie au executat misiuni specifice: cercetare CBRN, descarcerare şi acordarea prim-ajutor de urgenţă”, se arată într-un comunicat al Inspectora­tului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
Echipa României a fost apreciată de către conducerea exerciţiului şi de celelalte echipe participante, atât în ceea ce priveşte profesionalismul pe timpul intervenţiilor cât şi dotarea tehnnică de ultimă generaţie (întreaga tehnică provenind din derularea Programului Operaţional Regional, fiind achiziţionată în anii 2011 – 2012).
(C.G.)

Recomandările redacției