seniorDupă succesul salonului seniorilor, Foto Club Arad invită publicul la Salonul Juniorilor, o expoziţie foto în care vor fi expuse în jur de 50 de lucrări realizate de 12 fotografi aparţinând ge­neraţiei tinere. Vernisajul va avea loc miercuri, 6 februarie 2013, începând cu orele 18 la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad.
Parteneri sunt Complexul Muzeal Arad, Casa de Cultura a Sindicatelor, Foto Studio Enigma, Fotomania. „Acesta este prima întâlnire din acest an în care Foto Club Arad împlineşte 45 de ani de la înfiinţare. De-a lungul anului 2013 vor mai avea loc şi alte astfel de acţiuni, pentru că dorim să marcăm cumva această aniversare” a promis Mircea Octavian Boran, preşedintele Foto Club Arad.
Vă reamintim că Foto Club Arad a luat fiinţă în 1968 la iniţiativa lui Fe­renc Kelen, Gavril Bodea, Iosif Geck, a Olgăi Szarvas, lui Niţă Radu şi a Elisabetei Rusu. În acelaşi an Teatrul de Stat a fost gazda unui salon de artă fotografică a noii organizaţii.
În august 1969 a avut loc prima expoziţie de artă fotografică a Judeţului Arad, iar în octombrie anul următor a doua expoziţie de acest fel. Expoziţia din 1970 a avut participare naţională, au fost expuse 92 fotografii, a avut loc o proiecţie dia, iar cupa Asociaţiei Artiştilor Fotografi a fost acordată clubului arădean.
Primul salon foto la care a participat Foto Club Arad a fost cel organizat în Bistriţa de unde s-a primit o di­plomă. O altă premieră a avut loc în decembrie 1971 când 20 de fotografi au expus vreo 50 de lucrări la Bekescsaba, Ungaria, pe holul teatrului din localitate. În prezent Foto Club Arad are 35 de membri înregistraţi şi este condus de Mircea Octavian Boran în calitate de preşedinte.

Recomandările redacției