Una dintre surprizele pregătite de Laszlo Balint pentru meciul cu Gaz Metan Mediaș a fost absența argentinianului Juan Pablo Passaglia din lotul cu care a abordat partida de duminică. Sosit în vară de la Poli Iași, liber de contract, Passaglia a fost om de bază la UTA, evoluând în 18 din cele 21 de etape, contabilizând două pase decisive și fiind ales la un moment dat inclusiv în echipa etapei de către LPF. În cantonamentul din Antalya a primit timpi normali de joc iar la finalul acelui stagiu de pregătire declarațiile lui nu lăsau să se întrevadă că ar avea o problemă.

Prima bănuială a tuturor fanilor a fost că argentinianul a acuzat o problemă medicală de ultima oră. La conferința de presă de după meci însă Laszlo Balint a adâncit însă misterul declarând: „Passaglia nu a fost în lot deoarece are o problemă de natură contractuală. Nu pot să vă spun mai mult “.

Din informațiile noastre se pare că Passaglia are o problemă de familie și discută cu reprezentanții clubului rezilierea contractului pentru a se putea întoarce acasă în Argentina. Pentru Laszlo Balint ar putea fi o problemă în condițiile în care toate eforturile de întărire a lotului s-au canalizat pe compartimentul ofensiv astfel că ar fi destul de dificil ca UTA să se reorienteze acum în ideea de a căuta și un mijlocaș central, asta mai ales că antrenorul cere cu insistență și un fundaș lateral. În poziția în care joacă argentinianul, UTA îi mai are pe Modestas Vorbobjovas (mijlocaș de profil exclusiv defensiv), Idriz Batha (mijlocaș box to box de travaliu) și pe Damian Isac, fotbalistul cu profilul cel mai apropiat de cel al lui Passaglia însă care (probabil) din cauza lipsei de experiență a fost destul de „evitat“ până acum, în acest sezon, de antrenor. Tot pe acel post mai poate evolua și olandezul Dessley Ubbink (așa cum s-a întâmplat de altfel și duminică) însă calitățile defensive ale acestuia nu par a fi la parametrii ceruți de poziția respectivă.

În cazul în care Passaglia pleacă în această iarnă, ar fi al optulea jucător de care UTA se desparte în ultimele săptămâni, după Tomozei, Florin Ilie, Bustea, Hora, Antal, Mociu și Tudor Călin. Iar dacă ne gândim că oricând poate veni o ofertă „de nerefuzat“ pentru Roger sau Miculescu, ajungem la o cifră a plecărilor, mult peste normalul unei asemenea perioade.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției