Mai putem spera într-o campanie electorală atipică și în sensul bun?

0
190

Așadar, a început oficial campania electorală pentru alegerile parlamen­tare.
Cu câteva zile înainte, Glasul Aradului scria că este, mai mult ca oricând, nevoie de responsabilitate, de trecere în umbră a politicului, pentru ca toate eforturile să fie dirijate într-o singură direcție, aceea a găsirii de soluții pentru traversarea acestei cumplite situații. Rectorul Universității Babes-Bolyai vine să întărească spusele noastre, arătând că avem experți însă, din păcate, aceștia sunt situați în diverse tabere politice. Ar fi de dorit, spune rectorul, ca toți acești experți să transmită un mesaj unitar, să caute împreună soluții, nu să interpreteze adevărul în funcție de interesul electoral al partidelor din care fac parte, pentru că dacă se contrazic, oamenii nu mai știu ce să creadă, nu mai știu care este adevărul și, prin urmare, nu știu care măsuri sunt cu adevărat necesare și care sunt promovate sau combătute doar pentru a aduce voturi partidelor din care fac parte experții și în numele cărora candidează pentru Parlament.
În toată lumea sunt oameni nemulțumiți de restricțiile drastice impuse de către autorități, sunt proteste la care participă zeci de mii de oameni, se înre­gistrează violențe și ciocniri cu forțele de ordine.

Cu atât mai mult se vor amplifica acestea atunci când niște forțe politice le încurajează, aducând ca argumente opiniile unor experți. Una este când niște indivizi nu acceptă restricțiile, pentru că nu vor ei și alta este când au girul unor experți care le spun că acestea nu sunt necesare și nu rezolvă nimic, ci sunt dictate doar pentru limi­tarea dreptu­rilor lor.
Revenind la titlu, trăim o campanie total diferită de celelalte, ideal ar fi ca printre elementele noi, neobișnuite, să se numere și responsabilizarea experților, solidarizarea lor, dincolo de culoarea politică, pentru slujirea binelui comun.
Cerem prea mult?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.