Mai puțin și e 1 Decembrie – data vehiculată pentru creșterea salariului minim pe economie și Guvernul nu s-a hotărât ce face

0
549

Au mai rămas doar trei zile pana la 1 Decembrie, iar Guvernul încă nu s-a decis de când va majora salariul minim brut pe economie.

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat ca o decizie în acest sens va fi luată…in zilele urmatoare.

„Încă nu s-a mutat (de la 1 decembrie la 1 ianuarie, majorarea salariului minim pe economie – n.red.) . Este o decizie în curs. Erau cele doua date 1 decembrie și 1 ianuarie și se va lua o decizie în Guvern, în urmatoarele zile”, a spus Eugen Teodorovici, marti.

Ministrul Finantelor a dat de înteles vineri, la Guvern, că salariul minim nu va mai crește de la 1 decembrie, așa cum anunțase prim-ministrul Viorica Dancilă, majorarea urmând să se realizeze, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019.

Mai precis, chestionat într-o conferință de presă la Palatul Victoria, dacă majorarea salariului minim este prinsă în proiectul de buget pe anul viitor, ministrul Finantelor a confirmat acest lucru, dar a precizat că data de la care va fi majorat trebuie sa fie o decizie a Guvernului, discutia vizând una dintre doua date – 1 decembrie sau 1 ianuarie. „E o discuție cu sindicatele, cu mediul de afaceri. Ca și principiu și corect e corect ca în timpul jocului regulile să fie schimbate cât mai puțin (..)”, a adaugat Teodorovici.

Guvernul a adoptat, pe 9 noiembrie, ordonanța de urgență care prevede modificarea Codului Muncii și introduce definiția de salariu minim diferențiat. După publicarea OUG in Monitorul Oficial, Executivul urmează sa aprobe o Hotărâre în care care să fie menționate sumele.

Salariul minim brut ar urma sa crească de la 1.900 de lei pe lună, cât este de la începutul acestui an, la 2.080 de lei pe lună, pentru toți angajații, cu excepția persoanelor cu studii superioare și cu minimum 15 ani vechime, pentru care este stabilit nivelul de 2.350 de lei pe lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.