Mai puține accidente, dar mai mulți morți și răniți

0
1238

Deși în acest an s-au înregistrat mai puține accidente grave, statistica victimelor nu e îmbucurătoare. Potrivit unei informări remise de IPJ Arad, cotidianului Glasul Aradului, au existat mai puține accidente grave în primul semestru al acestui an, dar numărul deceselor și al persoanelor rănite grav a crescut. În primul semestru al anului 2018, s-au produs 64 de accidente grave din care au rezultat 18 persoane decedate și 70 persoane rănite grav, mai puțin cu patru accidente, mai mult cu patru persoane decedate și mai mult cu cinci persoane rănite grav comparativ cu perioada similară a anului trecut. În ceea ce privește numărul accidentelor ușoare din primul semestru al anului 2018, s-au petrecut 205 de accidente ușoare soldate cu 263 persoane rănite ușor, mai puțin cu 25 accidente ușoare și mai puțin cu 36 răniți ușor decat în perioada similară a anului trecut.

Drumul Național 7 este în continuare drumul cu riscul rutier cel mai ridicat la nivelul județului Arad, deși există scăderi semnificative comparativ cu perioadele similare ale anilor anteriori, iar în municipiul Arad, străzile cu riscul rutier cel mai ridicat sunt Calea Aurel Vlaicu, Bulevardul Revoluției și Calea Iuliu Maniu.

Accident cu cinci victime

Amintim că un tânăr de 27 de ani a murit, iar alte patru persoane într-un accident produs pe DN 79A, în Ineu, după ce şoferul unei maşini a pierdut controlul într-o curbă, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de o altă maşină. La locul accidentului a fost trimis şi un elicopter SMURD. Accidentul rutier a avut loc, în data de 18.06.2018, pe DJ 792, la intrare în oraşul Ineu. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, o maşină la volanul căreia se afla un tânăr de 25 de ani a pătruns pe contransens şi a intrat într-un microbuz cu şapte locuri, care circula regulamentar. În urma impactului, un tânăr de 27 de ani a rămas încarcerat, în stop cardio-respirator, iar alte patru persoane au fost rănite, dintre care trei fiind în stare gravă, potrivit Mediafax. La locul producerii accidentului s-au deplasat cinci ambulanţe, un echipaj de descarcerare şi a fost solicitată intervenţia elicopterului SMURD. Din păcate, tânărul de 27 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul de pe elicopterul SMURD declarând decesul. Celelalte persoane rănite au fost transportate la Spitalul Judeţean Arad pentru îngrijiri medicale. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri pe DJ 792.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.