Mai puține persoane în carantină, dar mai multe în izolare la domiciliu

0
294

Comparativ cu informarea din data de 22 martie, sunt cu cinci mai puține persoane în carantină în județul Arad, dar numărul celor în autoizolare a crescut cu circa 150. Conform raportării Direcției de Sănătate Publică Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 135 de persoane. Totodată astăzi, 23.03.2020, primele 11 persoane carantinate în centre din județul Arad au încheiat perioada de 14 zile de carantină. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 915, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 272 (totalitatea persoanelor ieșite din izolare de la instituirea acestei măsuri preventive până astăzi).

Până în prezent, la nivelul județului Arad au fost încheiate cinci dosare penale pe numele unor persoane care nu au respectat reglementările privind obligativitatea declarării locului real de îmbarcare sau a regimului autoizolării la domiciliu. Din cele cinci dosare penale, trei au fost întocmite pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, iar celelalte două pentru fals în declarații.

De asemenea, polițiștii arădeni și cadrele Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad au aplicat în total 11 sancțiuni contravenționale pentru persoane care nu au respectat regimul autoizolării la domiciliu, valoarea totală a amenzilor fiind de 69.000 lei. Una din aceste persoane a fost sancționată după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, fiind introdusă astfel într-un centru de carantină în baza prevederilor Art. 7, alin. (1) din actul menționat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.