Vârstnicii și asigurații arădeni care pot beneficia de bilete de tratament prin Casa Județeană de Pensii pot alege seriile viitoare de plecare în stațiuni. Cei care au și-au ridicat biletele trebuie să știe că a început redistribuirea lor. Perioada de eliberare a biletelor de tratament balnear, pentru seria 12 s-a încheiat la finele lunii august, dar urmează seriile următoare. Pensionarii, precum și salariații din anumite unități arădene au la dispoziție în 2019, 18 serii de trimitere pentru tratament balnear.

După cum anunțam într-un număr trecut al cotidianului nostru, Aradul a primit puține bilete de tratament pentru acest an, raportat la cerere. Dacă vorbim direct în cifre, Aradul are aproximativ 113.000 pensionari și 138.000 de asigurați și mulți ar putea fi potențiali beneficiari. Asta, în condițiile în care, județului nostru i s-au repartizat mai puțin de 4.000 de bilete, pentru un an întreg.

„Casei Județene de Pensii i-au fost repartizate un număr de 3.659 de bilete de tratament din care, 1.607 pentru tratament balnear în complexe aparținând unor operatori economici privați și 2.052 de bilete, în stațiunile în care Casa Națională de Pensii are baze proprii de tratament“, a menționat nu de mult, conducerea Casei Județene de Pensii Arad, reprezentă de Mihaela Vasil.

De asemenea, trebuie știut că, biletele gratuite pentru care nu este necesară asigurarea unei contribuții sunt împărţite pe serii şi staţiuni, pensionarilor de invaliditate în baza programului de recuperare stabilit de medicul expert de asigurări sociale, veteranilor de război, salariaţilor care lucrează în zona I şi II de expunere la radiaţii, beneficiarilor de indemnizaţii, precum şi persoanelor adulte cu handicap.

Tariful cu prețul integral al biletelor de tratament pentru stațiunile cu care Casa Județeană de Pensii are contract – este trecut pe pagina oficilă a instituției. Prețurile sunt cuprinse între 1.600 de lei și peste 1.700 de lei. Tot pe site-ul instituției pot fi consultate criteriile de acordare a biletului de tratament.

Beneficiarii au putut alege stațiuni balneare precum Moneasa, Geoagiu, Amara, Buziaș, Bizușa, Olănești sau Covasna.     

Recomandările redacției