Maia Sandu s-a întâlnit, la București, cu Iohannis

0
487

Premierul moldovean Maia Sandu s-a întâlnit marți la București cu președintele Klaus Iohannis, în prima sa vizită externă de la preluarea mandatului. Maia Sandu a declarat la București că deocamdată, coaliția cu socialiștii pro-ruși de la Chișinău funcționează și a subliniat că aceasta era necesară pentru înlăturarea regimului oligarhic. Întrebată de ziariști ce garanții are că acest acord politic cu PSRM va funcționa, Maia Sandu a spus că ”Timpul va arăta cât de durabil e parteneriatul cu PSRM”.

Premierul de la Chișinău a mai arătat că ”pentru moment, ambele părți își respectă obligațiile”. Şefa guvernului moldovean a subliniat că noua coaliție de la Chișinău are nevoie de sprijinul României. ”Avem mare nevoie de sprijinul României, mai ales că ne leagă nu doar interese economice comune, ci și un fundament istoric, cultural și valoric comun. Din păcate, moștenirea regimului oligarhic din Republica Moldova este foarte grea pentru cetățenii noștri. Aceștia au distrus economia țării, au transformat instituțiile statului în afaceri personale și au izolat Republica Moldova pe plan internațional”, a spus Sandu. Premierul moldovean a admis că integrarea europeană este un proces delicat.

De multe ori puterea s-a declarat pro-aderare, dar acțiunile au fost contrare. Acum este important să recâștigăm încrederea instituțiilor europene. Ne dorim ca nivelul de trai al cetățenilor și guvernarea să fie la nivelul țărilor din Uniunea Europeană„, a declarat Maia Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.