bezdinCredincioşii arădeni creştin-orto­docşi de rit vechi (pravoslavnic), au sărbătorit ieri hramul bisericii Mănăstirii Bezdin, mănăstire care o are ca stareţă pe maica Anghelina. Pe lângă bucuria sărbătorii hramului, ortodocşii de rit vechi au mai avut ieri o bucurie: aniversarea maicii Anghelina la împlinirea ve­nerabilei vârste de 84 de ani.
Aşa cum poate constata orice vizitator al Mănăstirii Bezdin, maica stareţă Anghelina este un om de excepţie, la cei 84 de ani fiind perfect sănătoasă şi stăpână pe sine. Energică şi lucidă, calmă şi calculată, îşi duce mai departe cu seni­nătate viaţa sa monahală şi duce mai departe cu infinită dragoste şi dăruire viaţa mănăstirii.
Maica Anghelina este cetăţean român de etnie sârbă şi este cea care a readus la viaţă Mănăstirea Bezdin în 1993. Nu este singură în mănăstire, ci are alături doi tineri călugări sârbi, veniţi din Serbia. Calităţile şi eforturile Maicii Anghelina sunt cunoscute foarte bine în Serbia; ca urmare episcopul sârb Luchian, administratorul tuturor aşeză­mintelor monahale ortodoxe sârbe din România, i-a conferit dreptul de a purta cruce şi toiag, cea mai înaltă recunoaş­tere la care poate aspira o femeie ortodoxă în monahism.

Recomandările redacției