Majorarea salariilor personalului nedidactic, o glumă proastă

0
342

Personalul nedidactic din învăţământul de stat trebuia să beneficieze de o majorare salarială cu 12%, începând chiar din luna octombrie. Senatorii din Comisia pentru muncă au aprobat amendarea proiectul legislativ de adoptare a OUG 27/2015, în sensul că personalul nedidactic din învăţământul de stat să beneficieze de o majorare salarială cu 12%, începând cu 1 octombrie 2015.

Comisia pentru muncă a Senatului a întocmit săptămânile trecute un raport favorabil cu amendamente proiectului de lege privind adoptarea OUG 27/2015 prin care se modifică Ordonanţa de urgenţă 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015.

De această majorare urma să beneficieze personalul nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare, unităţile conexe ale învăţământului preuniversitar, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare.

Amendamentul senatorilor a fost motivat de faptul că personalul nedidactic, prin activitatea depusă, contribuie la asigurarea desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ, fiind o componentă importantă a sistemului, o interfaţă între dascăli şi ministerul de resort.

De asemenea, liderii sindicali arădeni consideră că prin această reglementare s-ar elimina „discriminările existente între categoriile de personal din sistemul naţional de învăţământ“.

„Deocamdată însă nu este certificat nimic, astfel încât sunt şanse minime ca această majorare să se fi produs. Salariile personalului nedidactic din şcoli sunt foarte mici, oamenii abia reuşind să se descurce“, ne-a declarat liderul Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.