Majoretele din Ghioroc

0
556

„Majoretele“ este un sport practicat în România din anul 2005, în anul 2009 fiind recu­noscut oficial de către Ministerul Tineretului şi Sportului ca ramură sportivă în ţara noastră.
Ramura sportivă „Majorete“ reprezintă un sport care presupune din partea practicanţilor o mulţime de aptitudini deo­se­bite care atrage prin spectaculozitatea reprezentanţilor aces­tui sport. Acest sport vizează imbinarea optimă a mijloacelor specifice gimnasticii artistice, aerobice, ritmice şi dansul.
„Majoretele“ trebuie privite ca un sport foarte complex, fiind o activitate sportivă în sine, un lucru certificat de existenţa Asociaţiei de Majorete din România şi a Asociaţiei Europene de Majorete, care face mari eforturi pentru promovarea acestui sport elegant şi educativ.
Trupa de „Majorete“ a Clubului Sportiv Podgoria Ghioroc a fost înfiinţată în luna februarie a anului acesta la iniţiativa Corinei Silvana Ijac şi a primarului Corneliu Popi-Morodan. Corina Silvana Ijac fiind şi cea care se ocupă de tinerele majorete ale comunei, ea fiind şi şefa „majoretelor“ de la Club Mistral Arad, începând iniţierea lor în acest frumos sport care îmbină elemente de gimnastică şi dans sportiv, antrenând în acelaşi timp atât forţa cât şi graţia acestora, de asemenea şi dezvoltarea spi­ritului de echipă.
De menţionat faptul că, ins­tructoarea majoretelor din Ghio­roc, Corina Ijac a participat la multe competiţii judeţene şi naţionale de acest gen, ajungând de foarte multe ori pe podium.  (E.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.