Două dintre formațiie nou promovate și-au dat întâlnire sâmbătă, la Dorobanți, punctele fiind extrem de prețioase în special pentru gazde ce nu cunoscuseră încă gustul succesului și erau pe antepenultima poziție a clasamentului. Dar, Georgiu et. comp.
s-au întrecut și de această data în ratări, în timp ce ACS-ul a dat dovadă de pragmatism.
S-a jucat încă din start deschis, pe contre, iar minutul 13 a fost cu ghinion pentru Dorobanți. Ando
l-a faultat pe Mako în careu, iar Ardelean nu a greșit de la punctual cu var. După 7 minute, același Mako a șutat bine de la 14 metri, mingea fiind ușor deviată înainte de a intra în plasa lui Emil Szabo. Amfitrionii păreau că se trezesc odată cu golul de 1-2 (min. 25), înscris de rapidul Darius Lăsculescu, scăpat pe contraatac. Dar, în minutul 33, diferența de două goluri a fost refăcută de omul meciului. La o centrare de pe dreapta a lui Noiacă, fundașii adverși au respins până la 18 metri la Sebastian Mako, acesta trimițând balonul la colțul scurt al porții „veteranului” Szabo.
Repriza a doua a fost la fel de disputată, dar și încărcată de destui nervi și emoții amestecate. Gerheș a comis un penalty, dar Georgiu l-a ratat, după care Roland Lăsculescu a fost eliminat de pe teren. Chiar și în zece, Dorobanțiul a atacat mai mult, iar Pistrui, și-a plasat lovitura de cap pentru  2-3 în minutul 79.  Finalul a fost pur și simplu spumos și asta pentru că s-au mai înscris două goluri, dar au mai fost și alte ocazii de poartă în special de partea gazdelor. Tabela avea să se mai modifice în minutul 89 și în primul minut de prelungire. Mai întâi, Bibarț a înscris dintr-un penalty obținut tot de el, iar apoi Nadiu a reușit golul meciului cu un lob frumos.
Ultimul fluier a adus bucurie în tabăra oaspeților, care câștigă primul meci departe de casă chiar în weekendul în care președintele Petrică Crișan și-a sărbătorit ziua de naștere. „Cred că i-am făcut un cadou frumos lui Petry prin prima victorie în deplasare. E și prima mea dublă pentru Socodor, prima pentru o echipă de Liga a IV-a, iar ea e cu atât mai prețioasă cu cât am avut dureri la picior încă din startul meciului, de la faza de penalty. Am tras din dinți, dar azi de abia pot să calc pe picior. Sper doar să-mi revin până la derby-ul zonal cu Crișul, eu zic că putem face surpriza. Deocamdată, ne bucurăm de aceste 12 puncte, cred că nimeni nu se aștepta să începem atât de bine campionatul. Trăim momentul, dar eu zic că putem și mai mult”, a spus Sebastian Mako, nimeni altul decât fiul vicepreședintelul AJF, Andras Mako.
Formații:
Dorobanți: E. Szabo – Poșta (53 Apostol), Pistrui, Ando (46 Varga), R. Szabo – D. Toth (53 Sas), Nadiu, R. Lăsculescu, D. Lăsculescu (63 D. Don) – Georgiu, Szoke.
Socodor: Virzob – Bragea, Gherheș, Maier, Licker – Fl. Purtan (87 I. Mariș) – Bibarț, S. Mako (68 Zekany), Flueraș (74 Prescură), M. Ardelean  – Noaică (74 Buia).
Arbitri: Alin Bolcaș – Emil Arsa, Paul Ardelean. Observatori AJF: Mircea Bondar, Iosif Lovas

Recomandările redacției