Se cunoaște deja situația orașului nostru. Mulți oameni fără adăpost se refugiază pe unde apucă și, de cele mai multe ori, lasă urme serioase după ce abandonează locul pe care l-au considerat casă chiar și pentru o zi.

Cu toate că principalele locuri în care stau și pe care le distrug sunt foarte bine cunoscute, atât de cetățeni, cât și de autorități, aceștia nu sunt nevoiți să se confrunte cu nimeni pentru că ei sunt lăsați în pace sau avertizați, amenzile fiind oricum veșnic neplătite.

Astfel, un cetățean sătul de tot ceea ce înseamnă gunoi, deranj, bătaie de joc făcută parcă în ciuda orașului nostru, a ținut neapărat să pozeze locul preferat de cei fără adăpost și să încerce să se facă auzit măcăr în cadrul rețelelor de socializare, toate acestea prin intermediul paginii de facebook „Vocea Străzii Arad România. Este vorba despre Malul Mureșului, în zona Sălii Polivalente unde, din păcate, unele locuri au devenit fie dormitoare, fie coșuri de gunoi pentru cei fără adăpost.

Pentru început vedem dormitorul, o saltea se poate găsi acolo, suficient cât să aibă oamenii unde să-și petreacă nopțile. Partea și mai rea este că nu găsim doar atât. Continuând turul casei, putem da de locul în care aceștia își pun hainele, înșirate în văzul tuturor, dar și de locul în care se aruncă gunoiul, mai exact peturi de bere cu zecile, toate puse în același loc, foarte aproape de apă și care pot ajunge cu ușurință în aceasta.

În momentul de față, atracția principală atunci când ieși la o plimbare pe mal este gunoiul, nu Mureșul, nu liniștea, nu copacii. Ceea ce a devenit malul este un lucru frustrant pentru arădeni și un lucru de care aceștia încearcă să scape, până acum nereușind totuși să o facă.

Recomandările redacției