Cercetările continuă în cazul crimei săvârșită în data de 20 aprilie, pe strada Abrud. Descoperirea macabră a fost făcută în seara zilei respective, când trupul băiețelului de 9 ani a fost găsit fără suflare într-un apartament din Micălaca, iar mama sa a fost găsită în stare gravă, cu tăieturi pe brațe și în zona gâtului. Însă acum, femeia de 44 de ani este pusă oficial sub acuzare, are calitatea de suspect în cazul crimei asupra copilului de 9 ani. 

Inițial, mama copilului a fost transportată la Urgențe, pentru a primi îngrijiri medicale imediat, însă apoi a fost transferată la Spitalul Municipal, unde i-au fost îngrijite leziunile produse cu cuțitul. Ea ar fi vrut să se sinucidă după ce și-a ucis băiatul de 9 ani, dar nu a reușit și a fost preluată de paramedici și transportată la spital. După ce s-a constatat că s-a vindecat și e în afara oricărui pericol, femeia a fost transportată de la Spitalul Municipal la Secția de Psihiatrie, unde în aceste zile îi este efectuată expertiza psihiatrică, o procedură ce durează mai multe zile. 

Încă nu s-a dispus audierea ei, pentru că e încă sedată în cea mai mare parte a timpului, însă potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, urmează să fie și audiată peste câteva zile, cel mai probabil săptămâna viitoare. Vineri, femeia de 44 de ani a fost transferată la Psihiatrie. Inițial, dosarul a fost înregistrat pentru infracțiunea de violențe asupra unui membru de familie și omor, dar cercetările au fost efectuate „in rem” până acum, când femeia este principalul suspect în acest caz. 

„S-a dispus, încă de săptămâna trecută, efectuarea în continuare a urmăririi penale, însă acum femeia are calitate de suspectă. Săptămâna aceasta se va face expertiza psihiatrică, iar după expertiza psihiatrică se va face audierea suspectei”, a declarat Ruxandra Tarcea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Recomandările redacției