Statistică: în anul 2011 în toată Europa au murit 507 persoane în accidente aviatice. Ni se pare că accidentele aviatice sunt cele mai numeroase şi cele mai dramatice. Vax albina crema puca! – vorba lu domnu Bibanu. În aceeaşi perioadă, doar în România au decedat peste 3.000 de persoane în accidente rutiere. Ce deducem de aici? Noi de aici deducem că în România se moare în draci pe şosele. Noi, românii am făcut o preocupare sinucigaşă de a muri pe marginea şanţului. E foarte incitant, deloc plictisitor. Berbantul sau fufa de la volan nu se gândesc că-şi vor lăsa familiile cernite, trec peste regu­lile rutiere ca Napoleon peste Europa. Mai ales dacă au maşini forţoase, cu care se împăunează peste tot ca nişte păuni (alţii se împăunează ca nişte cocoşi)!
Săptămâna trecută a avut loc un accident absolut normal printre şoferii cretini. Pe o şosea din Capitală, un oarecare miliardar Nae (nici nu-l putea chema altfel, se supăra Caragiale) conducea un autoturism marca Bentley. Ei bine, nenorocitul care rula cu viteză mare a ajuns la o barieră închisă, la un nivel de trecere peste calea ferată. Nişte imbecili la volan (aşa îi socotea el) formau o coloană, aşteptând, de tembeli ce erau, să se ridice bariera. Ca să le arate cât sunt de proşti, Nae a intrat în faţă, angajându-se la trecerea căii ferate, printre bariere, că era grăbit. Stupoare! Ghici ce la lovit pe Nae: Norocul? Foamea? Lady Gaga? Nici nu vă gândiţi cine… Pe Nae l-a lovit trenul care venea, ticălosul, pe cele două şine. Că altele n-avea.
Cujetare de om analfabet dintr-un cătun fără televizor şi curent electric: o măşină poate să margă p-inde vre. Pă câmp, pă deal, pân râu, pân ogrăzi, pă la gagici. Da gheizăşul  nu poate să margă decât pă cele două şine, nu te poate ocoli. Noa!
Credeţi că accidentul despre care fac vorbire este o învăţătură de minte? Aiurea! Se va muri în continuare în prostie pe  la barierele de calea ferată din România, aveţi cuvântul meu!
Căci mama proştilor e mereu gravidă.

  • luca spune:

    Superb articolul!  foarte bine punctat. La tv toti il plang, dar ce se intampla daca deraia trenul si mureau mecanicii, pasagerii (daca nu a fost un tren marfar) ….

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției