siria

O femeie de cetăţenie siriană, care încerca să treacă ilegal frontiera de stat, împreună cu fiica ei minoră, au fost reţinute de către poliţiştii de frontieră.

În data de 04.12.2014, în jurul orei 20.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un autocar înmatriculat în România care circula pe relaţia România – Germania, o femeie care s-a legitimat cu o carte de identitate bulgărească. Aceasta era însoţită de o minoră pentru care a prezentat un paşaport turistic eliberat tot de autorităţile din ţara vecină.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, motiv pentru care femeia şi minora au fost conduse la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate şi a declaraţiilor s-a stabilit că persoana care s-a legitimat cu cartea de identitate bulgărească este cetăţeana siriană Nahla M., în vârstă de 35 de ani, iar minora este fiica ei A.M., în vârstă de 8 ani.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi le-au intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Recomandările redacției