După șase meciuri consecutive fără succes, Parma a câștigat aseară la Cittadella cu scorul de 2-1. În debutul partidei, legendarul portar al parmegianilor, Buffon, a apărat un penalty. Apoi, oaspeții au marcat prin Vasquez în minutul 23 și Benedyczak, în minutul 59, pentru ca cei de la Cittadella să beneficieze spre final de un al doilea penalty, transformat de data aceasta, în minutul 79.

Din păcate pentru noi, Dennis Man a privit tot meciul de pa banca de rezerve. Înainte de meci, antrenorul Enzo Maresca, referindu-se la jucătorul arădean, a declarat că „Man este unul dintre cei care trebuie să facă diferența și trebuie să își asume această responsabilitate, nu doar prin vorbe ci și prin fapte“. Meciul mai slab din etapa trecută i-a fost fatal însă lui Dennis care, probabil, a primit o lecție din partea antrenorului, fiind lăsat pe bancă în acest meci.

Mai îngrijorător e însă faptul că Enzo Maresca a schimbat sistemul tactic pentru această partidă, optând pentru un 3-5-2, în care locul preferat al fostului utist, cel de aripă dreapta, practic nu mai există. Mai mult, trecând la un sistem cu doi atacanți, Maresca l-a titularizat pe polonezul Adrian Benedyczak, care a avut o evoluție foarte bună și despre care antrenorul său declara la final „Am greșit și eu până azi și îmi asum întreaga responsabilitate pentru că nu i-am dat mai mult timp de joc lui Benedyczak“.

În aceste condiții e foarte important pentru Man ce va face Maresca în continuare. Va menține sistemul de joc câștigător la Cittadela, caz în care pentru arădean urmează vremuri  „complicate“ sau va reveni la 4-3-3 cu tânărul jucător polonez pe loc de vârf împins, flancat de două aripi? Oricum, nici în acest caz, titularizarea lui Dennis nu e asigurată, ținând cont că după meciul de ieri, partenerul de atac al lui Benedyczak, Gennaro Tutino (jucător care poate evolua în bandă) a fost la rândul său lăudat, la fel cum de cuvinte de încurajare a beneficiat și celălalt român din lotul Parmei, Valentin Mihăilă, intrat pe parcurs.

Așadar, lui Dennis Man nu-i rămâne decât să tragă tare la antrenamente pentru a-l convinge pe Maresca de faptul că este acel jucător pe care se poate baza în continuare. Prima ocazie de a dovedi acest lucru în teren va fi luni, de la ora 19, când Parma întâlnește Vicenza pe teren propriu.   

Recomandările redacției