Naţionala de fotbal a României a învins echipa Maltei cu scorul de 4-0 (3-0), luni seara, pe Stadionul Naţional din Ta’Qali, în Grupa F a preliminariilor EURO 2020. „Trico­lorii” au câştigat primul lor meci cu Malta din palmaresul naţionalei prin golurile marcate de George Puşcaş (7, 29), Alexandru Chipciu (34) şi Dennis Man (90+1).
Arădeanul Man a intrat pe teren în minutul 65 al confruntării de luni seară în locul lui Keseru și a punctat la ultimul atac al partidei. Fotbalistul crescut de Ateltico și lansat în fotbalul mare de UTA a pătruns în careu, l-a fixat cu privirea pe Bonello, după care a plasat mingea la colţul lung pentru 4-0. E primul gol marcat de atacantul FSB-ului la echipa naţională, aflat la a patra apariție în tricoul primei reprezentative „tricolore”. De
altfel, Dennis Man rămâne în priză prin participarea la Euro U21, din Italia, din lotul lui Mirel Rădoi mai făcând parte un fotbalist arădean, Adrian Petre.
Revenind, selecționata lui Cosmin Contra bifează o victorie obligatorie în lupta pentru calificarea la turneul final al EURO 2020 și, profitând de victoria Spania contra Suediei, îi egalează pe nordici în clasament. Următoarele partide ale „tricolorilor” din preleminarii sunt cu Spania, pe 5 septembrie, și Malta, 8 septembrie, ambele pe teren propriu.
Eliminat în partida de pe stadionul Ta’Qali, după ce a primit două cartonașe galbene, Alexndru Chipciu va ratat meciul cu ibericii de pe Arena Națională.
ROMÂNIA: Tătărușanu – cpt. – Chipciu, Cristea, Nedelcearu (Săpunaru, 35), Bancu – Hagi, Băluță, R. Marin, Maxim (Rotariu, 75) – Pușcaș, Keșeru (Man, 65).
Selecționer: Cosmin Contra

Recomandările redacției