Sâmbătă după-amiaza Dennis Man a bifat din nou un meci în care a jucat toate minutele în tricoul Parmei. Contra lui Lecee, echipa de pe primul loc în liga secundă italiană, arădeanul a făcut o primă repriză foarte bună, în care practic toate fazele periculoase ale gazdelor au avut ca punct de plecare raidurile jucătorului nostru în banda stângă. În partea a doua a meciului a fost mai puțin influent în atac, având de lucru în defensivă deoarece Lecce a forțat la rândul ei victoria. Site-ul parmalive.com l-a notat cu 5,5 remarcând siguranța și acțiunile viguroase din flancul stâng dar și taxându-l pentru o ratare din prima repriză când într-adevăr a scăpat mingea de sub control în marginea careului de 6 metri însă oricum asistentul îl indicase ca fiind în poziție de offside.

Meciul a fost antrenant, cu ritm excelent și multe ocazii la ambele porți. Parma, care a fost mai bună în prima repriză, a reclamat și neacordarea unui penalty. În următoarele 45 de minute Lecce a fost echipa mai periculoasă însă până la urmă partida s-a încheiat fără goluri. Pentru Parma este al cincilea rezultat de egalitate în ultimele 7 meciuri și, chiar dacă până la urmă e o remiză contra echipei care se afla pe primul loc înaintea fluierului de start (între timp a fost depășită de Monza), nu poate fi considerat un rezultat acceptabil deoarece mai sunt doar 7 etape de jucat iar „cruciații“ se află pe locul 13, la 10 puncte de locul 8, ultimul care duce în play-off-ul pentru promovare.

Așadar, este foarte probabil ca pentru Dennis Man să urmeze fie o despărțire de Parma în vară, fie încă un sezon în Serie B. Până atunci însă jucătorul nostru va schimba tricourile deoarece în următoarea perioadă îl va îmbrăca pe cel al echipei naționale. România are două meciuri amicale, cu Grecia pe 25 martie (la București) și cu Israel pe 29 martie (în deplasare). Sunt primele meciuri cu noul selecționer, Edi Iordănescu, și cu siguranță că Man va dori să-l impresioneze încă de la prima acțiune. De urmărit și unde va fi folosit jucătorul nostru, care de o lună de zile are prestații excelente la echipa de club în flancul stâng al unui sistem 3-4-1-2 însă probabil că sub „tricolor“ va fi distribuit pe un post mai „clasic“ pentru el, în avanposturi.

Următorul meci în campionat va fi pe 2 aprilie, în deplasare la Cosenza, echipă aflată pe locul 17.

Recomandările redacției