Reprezentativa Under 21 a României țintește o nouă calificare la turneul final după cea din acest an. După eșecul la limită din Danemarca, 1-2, din debutul preliminariilor EURO 2021, tinerii tricolori vor să își ia revanșa în cele două partide pe care le au programate în această lună:
România – Ucraina, 10 octombrie, ora 20:30 , stadion „Ilie Oană” (Ploiești)
România – Irlanda de Nord, 14 octombrie, ora 20:30 , stadion „Anghel Iordănescu” (Voluntari)
Ambele partide vor fi transmise în direct pe PRO TV și Radio România Actualități.
Selecționerul Mirel Rădoi a apelat la toți cei trei fotbaliști din generația 1998 crescuți la Atletico Arad de Cristian Păcurar. Este vorba despre arădenii Dennis Man (FCSB) și Adi Petre (Esbjeg/Danemarca) și Răzvan Oaidă, actualul mijlocaș al lui FCSB originar din Petroșani.
Lotul de 22 de fotbaliști convocat pentru disputele cu Ucraina și Irlanda de Nord:
Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Cosmin Dur-Bozoancă (Universitatea Cluj)
Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal / Spania), Radu Boboc (Viitorul Constanța), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu, Ricardo Grigore (ambii Dinamo), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș)
Mijlocași: Tudor Băluță (Brighton / Anglia), Marius Marin (Pisa / Italia), Andrei Ciobanu (Viitorul Constanța), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Olimpiu Moruțan, Răzvan Oaidă, Dennis Man (toți FCSB), Mihai Neicuțescu (Dinamo), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova)
Atacanți: George Ganea (Viitorul Constanța), Adrian Petre (Esbjerg / Danemarca), Denis Drăguș (Standard Liege / Belgia)
„E momentul să arătăm că merităm să mergem la EURO 2021! Pentru noi pare că meciul cu Ucraina este unul ca­pital. Avem de luat o revanșă și cu Irlanda de Nord avem nevoie de o injecție cu energie pozitivă. Ucraina e campioană mondială la U20, e o formație puternică, cu o atitudine agresivă, însă eu am încredere în băieți”, a spus, printre altele, Mirel Rădoi.
La EURO 2021, turneu final cu 16 parti­cipante găzduit de Ungaria și Slovenia, se cali­fică direct cele 9 câștigătoare de grupe și cel mai bun loc doi. Celelalte 8 selecționate de pe pozițiile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru a completa cele 4 locuri rămase.

Recomandările redacției