Man, prins în jocul clauzelor dintre Steaua și UTA

0
201

În vară, „Bătrâna Doamnă” rea­liza cel mai scump transfer din istoria sa. Dennis Man trecea la Steaua contra sumei de 300 de mii de euro, la care se adaugă alte 200 de mii din clauze. Acestea din urmă au fost negociate la sânge de condu­cerile celor două cluburi, în așa fel încât cel puțin una dintre ele părea foarte ușor de atins în acest sezon.
Inițial, vicecampioana României ar fi dorit ca următorii 100 de mii de euro pentru atacantul de 18 ani să-i plătească arădenilor la atingerea cotei de zece goluri oficiale. În noaptea transferului, când mai erau câteva ore până la încheierea perioadei mercatto, șefii UTA-ei și-au jucat puternic „cartea” și l-au determinat pe Gigi Becali să achite clauza la zece meciuri jucate de Man în „roșu-albastru”. Cum juniorul crescut de Atletico apăruse de opt ori pe teren în stagiunea de toamnă în formația lui Reghecampf, „roș-albii” se și vedeau cu sacii în căruță.
Poate și de aceea, conducătorii arădeni nu au luat niciun moment în calcul „repatrierea” fotbalistului care înscria 10 goluri la vârsta de 17 ani în Liga a II-a. Cu scuza că Laurențiu Roșu nu-l cunoaște foarte bine pe Man, ci mai degrabă pe un alt tânăr stelist, s-a ales varianta Robert Vîlceanu. Tot un împrumut, iar prețul pentru un transfer defintiv (în vară) al fotbalistului de aproape 20 de ani ar fi exact echi­valentul clauzei de zece meciuri oficiale ale lui Man. Numai că Steaua s-a întărit cu doi fotbaliști importanți în atac în această iarnă, Gnohere și Alibec, iar Tănase și-a revenit după accidentarea suferită anul trecut, condiții în care Dennis Man a ieșit puțin din calcule. La prima vedere, la ce cotă au fotbaliștii menționați, poate e ceva normal, numai că, spre exemplu ieri, la meciul cu Voluntariul, un loc pe bancă a prins și brașoveanul Mihalcea și nu arădeanul. Probabil, bucureștenii nu vor să riște în niciun fel ca Reghecampf, în tensiunea partidelor, să uite de clauze și să apeleze la fostul utist.
Așadar, Dennis Man pare prins în jocul clauzelor dintre Steaua și UTA. Varianta împrumutului la o altă grupare nu există, atâta timp cât regulamentul nu îi permite decât două legitimări stagionale, așa că – probabil – pe arădeanul de 18 ani îl așteaptă o primăvară printre rezereve, eventual în Liga a 3-a.  În tot acest timp, echipa fanion a Aradului are de dus o luptă grea pentru un loc promovabil, iar Man, un fotbalist apreciat și obișnuit cu mediul, ar fi fost o armă în plus. Ar fi fost…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.